News

Works begin on new dwelling in Welford on Avon

Works have begun on a new dwelling in Welford’s Conservation area. The proposed new house is contemporary in design however discreetly blends itself into the mature garden landscape. The materials used will be a contemporary blue brick laid to quarter bond, white render and a glazed oak framed entrance which reflects the white render and timber framing of the listed building adjacent to the site. The proposal also incorporates contemporary style aluminium windows to the rear with minimal sight lines which will allow the building to reflect back its surroundings in an elegant and formal manner.

Planning granted in Ebrington’s AONB

Planning has been granted for a sensitive housing scheme at the edge of of Ebrington in the Cotswold Area of Outstanding Natural Beauty. The project was approved after five years of collaboration between the owners; Carver Knowles, the Parish Council and District Council. The scheme developed by MRT includes 3 dwellings and a car park that can serve the village and provide off road parking for the local pub. The design reflects the local vernacular and is barn like in appearance with local limestone and stone slates laid to diminishing courses.

Planning success to rejuvenate Dartmouth house

Planning Permission has been granted to alter, extend and rejuvenate an existing dwelling in Dartmouth.

MRT have remodeled a tired 1970’s split level house to create a large family unit working with the existing building. The design will improve the property both visually and functionally in keeping with other rejuvenated houses in the surrounding area.

Works begin to Edwardian dwelling in Lapworth

MRT Architects have obtained Planning Permission Approval for exciting extension works to an existing detached house of the Edwardian era.

The property which is located in approximately 5 Acres of grounds in Lapworth, Warwickshire has recently been given permission for a new 2 and a half storey side extension and an 8m single storey rear extension.

Works have recently commenced on site with demolition of the existing garage and rear sun room. The new extension design is both a reflection of the original detail from the retained Edwardian property with a contemporary twist to include some interesting modern features.

New dwelling approved in Broadway

MRT Architects along with Stansgate Planning have obtained planning approval for a new dwelling in the Conservation area of Broadway. The proposed site sits within the grounds of an existing dwelling with large mature gardens to the rear.

The proposal reflects the local distinctiveness of Broadway and represents sustainable development within a desirable location. The design and layout responds to the Cotswold Broadway style with a narrow front to back range. An attached garage and store which are in the location of an existing garage form the L shape of the building which is typical of the area and the roofs are of steep pitch, with the elevations featuring stone under a simulated stone slate roof. The proposed new dwelling has been designed to appear visually subservient to the surrounding buildings to enhance and preserve the setting of the Conservation area.

 

Latest from Twitter

MRT Architects's Twitter avatar
MRT Architects
@ArchitectsMRT

Works begin on new dwelling in Welford ... t.co/coxrNqeeS1 #Conservationarea t.co/F506UEyBm3

Show Media
Tweet Media
MRT Architects's Twitter avatar
MRT Architects
@ArchitectsMRT

Planning granted in #Ebrington's AONB P ... t.co/coxrNqeeS1 #Agriculturaldesign t.co/h72pkmKoi5

Show Media
Tweet Media
MRT Architects's Twitter avatar
MRT Architects
@ArchitectsMRT

Planning success to rejuvenate #Dartmouth house t.co/coxrNqeeS1 #Architecture t.co/AlTztcgWMk

Show Media
Tweet Media
MRT Architects's Twitter avatar
MRT Architects
@ArchitectsMRT

Works begin to #Edwardian dwelling in Lapworth t.co/coxrNqeeS1 #Architecture t.co/pRkTDCSolw

Show Media
Tweet Media
MRT Architects's Twitter avatar
MRT Architects
@ArchitectsMRT

New dwelling approved in #Broadway MRT ... t.co/coxrNqeeS1 #Conservationarea t.co/VlfQrNei2j

Show Media
Tweet Media